Här ser du godsakerna som säsongerna erbjuder.

Matupplevelsen på Pio Matsal & Bar är i ständig förändring och vi byter ofta meny

Dock så har vi alltid kvar våra klassiker, såsom t.ex. vår kända planka.
Den första plankan gjorde vi 1970 och den är fortfarande omtalad och högst populär.

Nästa menybyte: Maj

Lördagslunch

Lördagslunch 12:00 – 15:30

Pio´s klassiska plankor (fisk, kött eller vegetarisk)

198;-

Pio´s västkustsallad

105;-

Majskyckling med vit sparris & ramslök

125;-

Huvudmenyn

Tilltugg

65:-

65:-

65:- per bit

Förrätt/ starter

FULA VAKTELUGNEN med vretaärtor, vaktelägg samt soja
Ugly duckling with “vreta” peas, quail egg  and soya

115:-

3 SMÅ TAPAS UTAN / MED 3 SNAPSAR
frasig svampkudde, inlagd shiitakesvamp / lättbakat ostron, äppelgranité /majskycklingterrin, nässelkräm
Crispy mushroom pillow, pickled shiitake / lightly baked oyster, apple granité/
corn chicken terrine and nettle créme

129:- utan snaps 228:- med snapsar

BAKAD TORSK med blomkål, alger samt löjrom från Bottenviken
Baked cod with cauliflower, algiers and whitefish roe from Bottenviken

155:-

SVARTROT med havskräfta, citronkräm, sjökorall & rostad vitvinssås
Salsify with langoustine, lemon crème, sea coral and white wine sauce

                                                                                                                

165:-

Varmrätt/ maincourse

KOLGRILLAD ROTSELLERI med tempeh på lupinbönor,
silverlök samt nässelbuljong
Grilled celeriac with tempeh of lupine bean, silver onion and nettle broth

245:-

SMÖRSTEKT BOLMENGÖS med variation på jordärtskocka, blåmusslor samt rostad vitvinssås
Butter fried pike-perch from Bolmen with variation of Jerusalem artichoke, mussels and roasted white wine sauce

305;-

DUO PÅ SKÅNSK ANKA med persiljerot, lök & smörad anksky
Duo of duck from Skåne with parsley, onion & buttered duckling gravy

295:-

HALLÄNDSK FLÄSKFILÉ med vitlök, örtkräm,
rotfrukter & potatisgratäng 
Fillet of pork from Halland with garlic, herb créme, root vegetables & potato gratin

279:-

LAMMINNANLÅR med rotselleri, citron & ramslök
Topside of lamb with celeriac, lemon and ramson

295:-

PIO´S KLASSISKA FISKPLANKA  med säsongens fisk & räkor
Pio´s classic fish plank with the fish of the season and prawns

279:-

PIO´S KLASSISKA KÖTTPLANKA med svensk ryggbiff
Pio´s classic plank steak with Swedish sirloin steak

279:-

Dessert

BAKAD CHOKLADMOUSSE med vaniljglass,
äpplekräm & kanderade hasselnötter
Baked chocolate mousse with vanilla ice cream, apple crème and candied hazelnuts

125:-

YOGHURT- & HONUNGSSORBET med grillad sockerkaka, bi-bröd & pollen
Yoghurt & honey ice cream with grilled sponge cake, bee bread and pollen

115:-

Bakad vaniljkräm med sorbet & mylta på hjortron
Baked vanilla créme with cloudberry sorbet and cloudberry preserve

125:-

KVÄLLENS SORBET
Sorbet with the flavor of the evening

35:-

MEJERIHANTVERK/OSTTALLRIK
OSTAR FRÅN SÖDRA SVERIGE med säsongens tillbehör & knäcke 
Cheeses from the south of Sweden with the accompaniments of the season and crisp bread

3 ostar 150:-

AVECPROVNING 2cl av 3 olika sorters utvald avec,
med mörk choklad, kaka & ädelost         

(välj mellan: rom, cognac, whiskey, tequila)
Tasting of avec 2cl of 3 different kinds of selected avec, with dark chocolate, cake and blue cheese
(choose between: rom, cognac, whiskey, tequila)

155:-

Barnmeny för barn upp till 12år

Tilltugg

65:-

Förrätt/ starter

FULA VAKTELUGNEN med vretaärtor, vaktelägg samt soja
Ugly duckling with “vreta” peas, quail egg and soya

75:-

3 SMÅ TAPAS
frasig svampkudde, inlagd shiitakesvamp / lättbakat ostron, äppelgranité /majskycklingterrin, nässelkräm
Crispy mushroom pillow, pickled shiitake / lightly baked oyster, apple granité/
corn chicken terrine and nettle créme

75:-

BAKAD TORSK med blomkål, alger samt löjrom från Bottenviken
Baked cod with cauliflower, algiers and whitefish roe from Bottenviken

75:-

SVARTROT med havskräfta, citronkräm, sjökorall & rostad vitvinssås
Salsify with langoustine, lemon crème, sea coral and white wine sauce

75:-

Varmrätt/ maincourse

KOLGRILLAD ROTSELLERI med tempeh på lupinbönor,
silverlök samt nässelbuljong
Grilled celeriac with tempeh of lupine bean, silver onion and nettle broth

140:-

SMÖRSTEKT BOLMENGÖS med variation på jordärtskocka, blåmusslor samt rostad vitvinssås
Butter fried pike-perch from Bolmen with variation of Jerusalem artichoke, mussels and roasted white wine sauce

155:-

DUO PÅ SKÅNSK ANKA med persiljerot, lök & smörad anksky
Duo of duck from Skåne with parsley, onion & buttered duckling gravy

140:-

HALLÄNDSK FLÄSKFILÉ med vitlök, örtkräm,
rotfrukter & potatisgratäng 
Fillet of pork from Halland with garlic, herb créme, root vegetables & potato gratin

140:-

LAMMINNANLÅR med rotselleri, citron & ramslök
Topside of lamb with celeriac, lemon and ramson

140:-

PIO´S KLASSISKA PLANKA
( fisk/ kött/ korv/ köttbullar )
Pio´s classic plank ( fish/ steak/ sausage/ meatballs )

120:-

Dessert

BAKAD CHOKLADMOUSSE med vaniljglass,
äpplekräm & kanderade hasselnötter
Baked chocolate mousse with vanilla ice cream, apple crème and candied hazelnuts

50:-

YOGHURT- & HONUNGSSORBET med grillad sockerkaka, bi-bröd & pollen
Yoghurt & honey ice cream with grilled sponge cake, bee bread and pollen

50:-

BAKAD VANILJKRÄM med sorbet & mylta på hjortron
Baked vanilla créme with sorbet and cloudberry preserve



50:-

KVÄLLENS SORBET
Sorbet with the flavor of the evening



35:-

Hotellmeny

Tilltugg

65:-

Förrätt/ starter

FULA VAKTELUGNEN med vretaärtor, vaktelägg samt soja
Ugly duckling with “vreta” peas, quail egg and soya

3 SMÅ TAPAS
frasig svampkudde, inlagd shiitakesvamp / lättbakat ostron, äppelgranité /majskycklingterrin, nässelkräm
Crispy mushroom pillow, pickled shiitake / lightly baked oyster, apple granité/
corn chicken terrine and nettle créme

Varmrätt/ maincourse

KOLGRILLAD ROTSELLERI med tempeh på lupinbönor,
silverlök samt nässelbuljong
Grilled celeriac with tempeh of lupine bean, silver onion and nettle broth

SMÖRSTEKT BOLMENGÖS med variation på jordärtskocka, blåmusslor samt rostad vitvinssås
Butter fried pike-perch from Bolmen with variation of Jerusalem artichoke, mussels and roasted white wine sauce

HALLÄNDSK FLÄSKFILÉ med vitlök, örtkräm,
rotfrukter & potatisgratäng 
Fillet of pork from Halland with garlic, herb créme, root vegetables & potato gratin

PIO´S KLASSISKA FISKPLANKA med säsongens fisk & räkor
Pio´s classic fish plank with the fish of the season and prawns

PIO´S KLASSISKA KÖTTPLANKA med svensk ryggbiff
Pio´s classic plank steak with Swedish sirloin steak

Dessert

YOGHURT- & HONUNGSSORBET med grillad sockerkaka, bi-bröd & pollen
Yoghurt & honey ice cream with grilled sponge cake, bee bread and pollen

KVÄLLENS SORBET
Sorbet with the flavor of the evening

Menyförslag

KÖKETS 4-rätters

FULA VAKTELUGNEN med vretaärtor, vaktelägg samt soja
Ugly duckling with “vreta” peas, quail egg and soya

3 SMÅ TAPAS
frasig svampkudde, inlagd shiitakesvamp / lättbakat ostron, äppelgranité /majskycklingterrin, nässelkräm
Crispy mushroom pillow, pickled shiitake / lightly baked oyster, apple granité/
corn chicken terrine and nettle créme

SMÖRSTEKT BOLMENGÖS med variation på jordärtskocka, blåmusslor samt rostad vitvinssås
Butter fried pike-perch from Bolmen with variation of Jerusalem artichoke, mussels and roasted white wine sauce

YOGHURT- & HONUNGSSORBET med grillad sockerkaka, bi-bröd & pollen
Yoghurt & honey sorbet with grilled sponge cake, bee bread and pollen

545:-  med vinpaket  895:-

KÖKETS 5-rätters

FULA VAKTELUGNEN med vretaärtor, vaktelägg samt soja
Ugly duckling with “vreta” peas,  quail egg and soya

3 SMÅ TAPAS
frasig svampkudde, inlagd shiitakesvamp / lättbakat ostron, äppelgranité /majskycklingterrin, nässelkräm
Crispy mushroom pillow, pickled shiitake / lightly baked oyster, apple granité/
corn chicken terrine and nettle créme

SMÖRSTEKT BOLMENGÖS med variation på jordärtskocka, blåmusslor samt rostad vitvinssås
Butter fried pike-perch from Bolmen with variation of Jerusalem artichoke, mussels and roasted white wine sauce

DUO PÅ SKÅNSK ANKA med persiljerot, lök & smörad anksky
Duo of duck from Skåne with parsley, onion & buttered duckling gravy

YOGHURT- & HONUNGSSORBET med grillad sockerkaka, bi-bröd & pollen
Yoghurt & honey sorbet with grilled sponge cake, bee bread and pollen

695:-  med vinpaket  1145:-

KÖKETS 6-rätters

FULA VAKTELUGNEN med vretaärtor, vaktelägg samt soja
Ugly duckling with “vreta” peas, quail egg and soya

3 SMÅ TAPAS
frasig svampkudde, inlagd shiitakesvamp / lättbakat ostron, äppelgranité /majskycklingterrin, nässelkräm
Crispy mushroom pillow, pickled shiitake / lightly baked oyster, apple granité/
corn chicken terrine and nettle créme

SMÖRSTEKT BOLMENGÖS med variation på jordärtskocka, blåmusslor samt rostad vitvinssås
Butter fried pike-perch from Bolmen with variation of Jerusalem artichoke, mussels and roasted white wine sauce

DUO PÅ SKÅNSK ANKA med persiljerot, lök & smörad anksky
Duo of duck from Skåne with parsley, onion & buttered duckling gravy

OST FRÅN SÖDRA SVERIGE med säsongens tillbehör & knäcke 
Cheese from the south of Sweden with the accompaniments of the season and crisp bread

YOGHURT- & HONUNGSSORBET med grillad sockerkaka, bi-bröd & pollen
Yoghurt & honey sorbet with grilled sponge cake, bee bread and pollen

795:-  med vinpaket  1245:-