Här ser du godsakerna som säsongerna erbjuder.

Matupplevelsen på Pio Matsal & Bar är i ständig förändring och vi byter ofta meny

Dock så har vi alltid kvar våra klassiker, såsom t.ex. vår kända planka.
Den första plankan gjorde vi 1970 och den är fortfarande omtalad och högst populär.

Nästa menybyte: MAJ

Huvudmenyn

Tilltugg

65:-

65:-

65:- per bit

Förrätt/ starter

SÄSONGENS BETOR med salvia, mandel samt brynt smörhollandaise
Beets of the season with sage, almond and browned butter hollandaise

115:-

3 SMÅ TAPAS MED 3 SNAPSAR
Frasig grönsaksbukett med sardelldipp/ örtgratinerad havskräfta/

taco på halländskt vildsvin 
Crispy vegetable bouquet with and achovies dip/ herd gratinated langoustine/ taco with wild boar from Halland

129:- utan snaps 228:- med snapsar

GRAVAD RÖDING med äpple, gurka samt dill
Cured char with apple, cucumber and dill

145:-

HANDSKUREN OXTARTAR med kapris, rödbeta & tryffelkräm
Hand-cut tartare of fillet of beef with capesr, beetroots and truffle créme

                                                                                                                

155:-

Varmrätt/ maincourse

BAKAD BLOMKÅL med vretaärtor, rökt tempeh & gårdsost
Baked cauliflower with “vreta” peas, smoked tempeh and dairy farm cheese

245:-

SMAK AV HAVET lättrökt torsk med havets godsaker
Flavors of the sea, smoked cod with treats from the sea

305;-

NATTBAKAD KALVBRINGA med betor, pepparrot & dillsky
Slowly baked veal with beets, horseradish and dill gravy

255:-

DUO PÅ SKÅNSK ANKA med hasselbackskålrot, smörad anksky & ostronskivling
Duo on duck from Skåne with baked swede, buttered duck gravy and oyster mushrooms

295:-

SVENSK OXFILÉ med potatisvariation, örter & kryddstark kräm
Swedish fillet of beef with variation of potatoes, herbs and spicy créme

345:-

PIO´S KLASSISKA FISKPLANKA  med säsongens fisk & räkor
Pio´s classic fish plank with the fish of the season and prawns

279:-

PIO´S KLASSISKA KÖTTPLANKA med svensk ryggbiff
Pio´s classic plank steak with Swedish sirloin steak

279:-

Dessert

SISTA MINUTEN kökets kreation på kokos & tropisk frukt
“The last minute” the kitchens creation of coconut & tropical fruit

115:-

YOGHURT- & BASILIKASORBET på brynt smör- & mandelkaka
samt fransk maräng 
Yoghurt and basil sorbet on browned butter and almond cake with French meringue

115:-

STJÄRNKLAR NATT- Van Gogh med mörk choklad, hasselnötter, blåa bär & guld
“The starry night”-Van Gogh with dark chocolate, blue berries, hazelnuts & gold

125:-

SÄSONGENS SORBET 
Sorbet with the flavour of the season

35:-

MEJERIHANTVERK/OSTTALLRIK
OSTAR FRÅN HALLAND & SKÅNE med säsongens tillbehör & knäcke 
Cheeses from Halland and Skåne with the accompaniments of the season and crisp bread

3 ostar 150:-

AVECPROVNING 2cl av 3 olika sorters utvald avec,
med mörk choklad, kaka & ädelost         

(välj mellan: rom, cognac, whiskey, grappa eller blandat)
Tasting of avec 2cl of 3 different kinds of selected avec, with dark chocolate, cake and blue cheese
(choose between: rom, cognac, whiskey, grappa or mix)

155:-

Barnmeny för barn upp till 12år

Tilltugg

65:-

Förrätt/ starter

SÄSONGENS BETOR med salvia, mandel samt bynt smörhollandaise
Beets of the season with sage, almond and browned butter hollandaise

75:-

3 SMÅ TAPAS
Frasig grönsaksbukett med sardelldipp/ örtgratinerad havskräfta/

taco på halländskt vildsvin 
Crispy vegetable bouquet with anchovies dip / herd gratinated langoustine/ taco of wild boar from Halland

75:-

GRAVAD RÖDING med äpple, gurka samt dill
Cured char with apple, cucumber and dill

75:-

HANDSKUREN OXTARTAR med kapris, rödbeta & tryffelkräm
Hand-cut tartare of fillet of beef with capers, beetroots and truffle créme

75:-

Varmrätt/ maincourse

BAKAD BLOMKÅL med vretaärtor, rökt tempeh & gårdsost
Baked cauliflower with “vreta” peas, smoked tempeh and dairy farm cheese

140:-

SMAK AV HAVET lättrökt torsk med havets godsaker
Flavors of the sea, smoked cod with treats from the sea

155:-

NATTBAKAD KALVBRINGA med betor, pepparrot & dillsky
Night baked veal with beets, horseradish and dill gravy

140:-

DUO PÅ SKÅNSK ANKA med hasselbackskålrot, smörad anksky & ostronskivling
Duo on duck from Skåne with baked swede, buttered duck gravy and oyster mushrooms

140:-

SVENSK OXFILÉ med potatisvariation, örter & kryddstark kräm
Swedish fillet of beef with variation of potatoes, herbs and spicy créme

175:-

PIO´S KLASSISKA PLANKA
( fisk/ kött/ korv/ köttbullar )
Pio´s classic plank ( fish/ steak/ sausage/ meatballs )

120:-

Dessert

SISTA MINUTEN kökets kreation på kokos & tropisk frukt
“The last minute” the kitchen creation of coconut & tropical fruit

50:-

YOGHURT- & BASILIKASORBET på brynt smör- & mandelkaka
samt fransk maräng 
Yoghurt and basil sorbet on browned butter and almond cake with French meringue

50:-

STJÄRNKLAR NATT- Van Gogh med mörk choklad, hasselnötter, blåa bär & guld
“The starry night”-Van Gogh with dark chocolate, blue berries, hazelnuts & gold



50:-

SÄSONGENS SORBET 
Sorbet with the flavor of the season


35:-

Hotellmeny

Tilltugg

65:-

Förrätt/ starter

SÄSONGENS BETOR med salvia, mandel samt brynt smörhollandaise
Beets of the season with sage, almond and browned butter hollandaise

3 SMÅ TAPAS
Frasig grönsaksbukett med sardelldipp/ örtgratinerad havskräfta/

taco på halländskt vildsvin 
Crispy vegetable bouquet with anchovies dip/ herd gratinated langoustine/ taco of wild boar from Halland

Varmrätt/ maincourse

BAKAD BLOMKÅL med vretaärtor, rökt tempeh & gårdsost
Baked cauliflower with “vreta” peas, smoked tempeh and dairy farm cheese

SMAK AV HAVET lättrökt torsk med havets godsaker
Flavors of the sea, smoked cod with treats from the sea

NATTBAKAD KALVBRINGA med betor, pepparrot & dillsky
Night baked veal with beets, horseradish and dill gravy

PIO´S KLASSISKA FISKPLANKA med säsongens fisk & räkor
Pio´s classic fish plank with the fish of the season and prawns

PIO´S KLASSISKA KÖTTPLANKA med svensk ryggbiff
Pio´s classic plank steak with Swedish sirloin steak

Dessert

YOGHURT- & BASILIKASORBET på brynt smör- & mandelkaka
samt fransk maräng 
Yoghurt and basil sorbet on browned butter and almond cake with French meringue

SÄSONGENS SORBET
Sorbet with the flavour of the season

Menyförslag

KÖKETS 4-rätters

SÄSONGENS BETOR med salvia, mandel samt brynt smörhollandaise
Beets of the season with sage, almond and browned butter hollandaise

3 SMÅ TAPAS
Frasig grönsaksbukett med sardelldipp/ örtgratinerad havskräfta/

taco på halländskt vildsvin 
Crispy vegetable bouquet with anchovies dip/ herb gratinated langoustine/ taco of wild boar from Halland

SMAK AV HAVET lättrökt torsk med havets godsaker
Flavors of the sea, smoked cod with treats from the sea

SISTA MINUTEN kökets kreation på kokos & tropisk frukt
“The last minute” the kitchen creation of coconut & tropical fruit

545:-  med vinpaket  895:-

KÖKETS 5-rätters

SÄSONGENS BETOR med salvia, mandel samt brynt smörhollandaise
Beets of the season with sage, almond and browned butter hollandaise

3 SMÅ TAPAS
Frasig grönsaksbukett med sardelldipp/ örtgratinerad havskräfta/

taco på halländskt vildsvin 
Crispy vegetable bouquet with anchovies dip/ herb gratinated langoustine/ taco of wild boar from Halland

SMAK AV HAVET lättrökt torsk med havets godsaker
Flavors of the sea, smoked cod with treats from the sea

NATTBAKAD KALVBRINGA med betor, pepparrot & dillsky
Night baked veal with beet, horseradish and dill gravy

SISTA MINUTEN kökets kreation på kokos & tropisk frukt
“The last minute” the kitchen creation on coconut & tropical fruit

695:-  med vinpaket  1145:-

KÖKETS 6-rätters

SÄSONGENS BETOR med salvia, mandel samt Brynt smörhollandaise
Beets of the season with sage, almond and browned butter hollandaise

3 SMÅ TAPAS
Frasig grönsaksbukett med sardelldipp/ örtgratinerad havskräfta/

taco på halländskt vildsvin 
Crispy vegetable bouquet with anchovies dip/ herb gratinated langoustine/ taco of wild boar from Halland

SMAK AV HAVET lättrökt torsk med havets godsaker
Flavors of the sea, smoked cod with treats from the sea

NATTBAKAD KALVBRINGA med betor, pepparrot & dillsky
Night baked veal with beet, horseradish and dill gravy

OST FRÅN HALLAND eller SKÅNE med säsongens tillbehör & knäcke 
Cheese from Halland or Skåne with the accompaniments of the season and crisp bread

SISTA MINUTEN kökets kreation på kokos & tropisk frukt
“The last minute” the kitchen creation on coconut & tropical fruit

795:-  med vinpaket  1245:-

Lördagslunch

Lördagslunch 12:00 – 15:30

Pio´s klassiska plankor (fisk, kött eller vegetarisk)

198;-

Gulaschsoppa på nötfärs med syrad grädde

105;-

Senapsmarinerad strömming med potatispuré, skirat smör, lingon och pressgurka

125;-