Här ser du godsakerna som säsongerna erbjuder.

Matupplevelsen på Pio Matsal & Bar är i ständig förändring och vi byter ofta meny

Dock så har vi alltid kvar våra klassiker, såsom t.ex. vår kända planka.
Den första plankan gjorde vi 1970 och den är fortfarande omtalad och högst populär.

Nästa menybyte: Januari

Huvudmenyn

Tilltugg

65:-

65:-

65:- per bit

Förrätt/ starter

RÄTTVIKSÄRTOR med bakat ägg, frasig jordärtskocka och långlagrad getost
Peas from Rättvik with baked egg, crispy Jerusalem artichoke and goats cheese

115:-

3 SMÅ JULTAPAS MED 3 SNAPSAR, stekt inlagd lax/ kaviarströmming/ gubbröra
Three small Christmas tapas, fried preserved salmon/ caviar Baltic herring/ “Gubbröra”

129:- utan snaps 228:- med snapsar

KRYDDSOTAD LAX med pumpa samt ingefära & svensk soja
Blackened salmon with pumpkin, ginger and Swedish soya

145:-

HUMMERSOPPA med tortellini samt grönkål, rättika & äpple
Lobster soup with tortellini, kale, black radish and apple

159:-

HANDSKUREN OXTARTAR med löjrom, jordärtskocka & äggula
Hand-cut tartar of fillet of beef with whitefish roe, Jerusalem artichoke and yolk

                                                                                                                

155:-

Varmrätt/ maincourse

OSTRONSKIVLING FRÅN HARPLINGE med morot & risottobollar
Oyster mushrooms from Harplinge with carrot and deep-fried risotto

245:-

RÖDING med smörbakad kål, kålskott & blåmussla
Char with butter-baked cabbage, cabbage sprouts and mussels

275;-

SVENSK KALV med potatis- & cheddarostbakelse, rödvinsky & grönkål
Swedish calf with potato & cheddar cake, red wine gravy and kale

285:-

HALLÄNDSK DOVHJORT med rotselleri, lingon, champinjoner & tall
Fallow deer from Halland with celeriac, lingonberries, mushrooms and pine

305:-

SVENSK OXFILÉ med primörer, brynt smör och frasig potatis
Swedish fillet of beef with vegetables, browned butter
& crunchy potatoes

345:-

PIO´S KLASSISKA FISKPLANKA  med säsongens fisk & räkor
Pio´s classic fish plank with the fish of the season and prawns

279:-

PIO´S KLASSISKA KÖTTPLANKA med svensk ryggbiff
Pio´s classic plank steak with Swedish sirloin steak

279:-

Dessert

LINGON- OCH PÄRONSVISS 
Lingonberry & pear meringue suisse

115:-

MÖRK CHOKLAD med ingefära, hjortron & sorbet på yoghurt                   
Dark chocolate with ginger, cloudberries and yoghurt sorbet

125:-

CRÈME BRÛLÉE med kardemummakryddad apelsinkompott
Crème brûlée with cardamom spiced orange compote

125:-

SÄSONGENS SORBET 
Sorbet with the flavour of the season

35:-

MEJERIHANTVERK/OSTTALLRIK
OSTAR FRÅN HALLAND & SKÅNE med säsongens tillbehör & knäcke 
Cheeses from Halland and Skåne with the accompaniments of the season and crisp bread

3 ostar 150:-

GULDKANT & KAKA
“Guldkant” & cookie

85:-

Barnmeny för barn upp till 12år

Tilltugg

65:-

Förrätt/ starter

RÄTTVIKSÄRTOR med bakat ägg, frasig jordärtskocka och långlagrad getost
Peas from Rättvik with baked egg, crispy Jerusalem artichoke and goats cheese

75:-

3 SMÅ JULTAPAS stekt inlagd lax/ kaviarströmming/ gubbröra
Three small Christmas tapas, fried preserved salmon/ Caviar Baltic herring/ “Gubbröra”

75:-

KRYDDSOTAD LAX med pumpa samt ingefära & svensk soja
Blackened salmon with pumpkin, ginger and Swedish soya

75:-

HUMMERSOPPA med tortellini samt grönkål, rättika & äpple
Lobster soup with tortellini, kale, black radish and apple

75:-

HANDSKUREN OXTARTAR med löjrom, jordärtskocka & äggula
Hand-cut tartare of fillet of beef with whitefish roe, Jerusalem artichoke and yolk

75:-

Varmrätt/ maincourse

OSTRONSKIVLING FRÅN HARPLINGE med morot & risottobollar
Oyster mushrooms from Harplinge with carrot and deep-fried risotto

140:-

RÖDING med smörbakad kål, kålskott & blåmussla
Butter-fried char with butter-baked cabbage, cabbage sprouts and mussels

140:-

HALLÄNDSK DOVHJORT med rotselleri, lingon, champinjoner & tall
Fallow deer from Halland with celeriac, lingonberries, mushrooms and pine

140:-

SVENSK OXFILÉ MED PRIMÖRER, BRYNT SMÖR & FRASIG POTATIS
Swedish fillet of beef with vegetables, browned butter
& crunchy potatoes

175:-

PIO´S KLASSISKA PLANKA
( fisk/ kött/ korv/ köttbullar )
Pio´s classic plank ( fish/ steak/ sausage/ meatballs )

120:-

Dessert

LINGON- OCH PÄRONSVISS
Lingonberry & pear meringue suisse

50:-

MÖRK CHOKLAD med ingefära, hjortron & sorbet på yoghurt
Dark chocolate with ginger, cloudberries and yoghurt sorbet

50:-

CRÈME BRÛLÉE med kardemummakryddad apelsinkompott
Crème brûlée with cardamom spiced orange compote



50:-

SÄSONGENS SORBET 
Sorbet with the flavor of the season


35:-

Hotellmeny

Tilltugg

65:-

Förrätt/ starter

RÄTTVIKSÄRTOR med bakat ägg, frasig jordärtskocka och långlagrad getost
Peas from Rättvik with baked egg, crispy Jerusalem artichoke and goats cheese

3 SMÅ JULTAPAs, stekt inlagd lax/ kaviarströmming/ gubbröra
Three small Christmas tapas, fried preserved salmon/ caviar Baltic herring/ “Gubbröra”

Varmrätt/ maincourse

OSTRONSKIVLING FRÅN HARPLINGE med morot & risottobollar
Oyster mushrooms from Harplinge with carrot and deep-fried risotto

RÖDING med smörbakad kål, kålskott & blåmussla
Char with butter-baked cabbage, cabbage sprouts and mussels

SVENSK KALV med potatis- & cheddarostbakelse, rödvinsky & grönkål
Swedish calf with potato & cheddar cake, red wine gravy and kale

PIO´S KLASSISKA FISKPLANKA med säsongens fisk & räkor
Pio´s classic fish plank with the fish of the season and prawns

PIO´S KLASSISKA KÖTTPLANKA med svensk ryggbiff
Pio´s classic plank steak with Swedish sirloin steak

Dessert

LINGON- OCH PÄRONSVISS 
Lingonberry & pear meringue suisse

SÄSONGENS SORBET
Sorbet with the flavour of the season

Menyförslag

KÖKETS 4-rätters

RÄTTVIKSÄRTOR med bakat ägg, frasig jordärtskocka och långlagrad getost
Peas from Rättvik with baked egg, crispy Jerusalem artichoke and goats cheese

HANDSKUREN OXTARTAR med löjrom, jordärtskocka & äggula
Hand-cut tartare of fillet of beef with whitefish roe, Jerusalem artichoke and yolk

RÖDING med smörbakad kål, kålskott & blåmussla
Char with butter-baked cabbage, cabbage sprouts and mussels

LINGON- OCH PÄRONSVISS 
Lingonberry & pear meringue suisse

545:-  med vinpaket  895:-

KÖKETS 5-rätters

RÄTTVIKSÄRTOR med bakat ägg, frasig jordärtskocka och långlagrad getost
Peas from Rättvik with baked egg, crispy Jerusalem artichoke and goats cheese

HANDSKUREN OXTARTAR med löjrom, jordärtskocka & äggula
Hand-cut tartare of fillet of beef with whitefish roe, Jerusalem artichoke and yolk

RÖDING med smörbakad kål, kålskott & blåmussla
Char with butter-baked cabbage, cabbage sprouts and mussels

HALLÄNDSK DOVHJORT med rotselleri, lingon, champinjoner & tall
Fallow deer from Halland with celeriac, lingonberries, mushrooms and pine

LINGON- OCH PÄRONSVISS 
Lingonberry & pear meringue suisse

695:-  med vinpaket  1145:-

KÖKETS 6-rätters

RÄTTVIKSÄRTOR med bakat ägg, frasig jordärtskocka och långlagrad getost
Peas from Rättvik with baked egg, crispy Jerusalem artichoke and goats cheese

HANDSKUREN OXTARTAR med löjrom, jordärtskocka & äggula
Hand-cut tartare of fillet of beef with whitefish roe, Jerusalem artichoke and yolk

RÖDING med smörbakad kål, kålskott & blåmussla
Char with butter-baked cabbage, cabbage sprouts and mussels

HALLÄNDSK DOVHJORT med rotselleri, lingon, champinjoner & tall
Fallow deer from Halland with celeriac, lingonberries, mushrooms and pine

OSTAR FRÅN HALLAND & SKÅNE med säsongens tillbehör & knäcke 
Cheeses from Halland and Skåne with the accompaniments of the season and crisp bread

LINGON- OCH PÄRONSVISS 
Lingonberry & pear meringue suisse

795:-  med vinpaket  1245:-

Lördagslunch

Lördagslunch 12:00 – 15:30

Pio´s klassiska plankor (fisk, kött eller vegetarisk)

198;-

Grönkålssoppa med bakat ägg & ostronskivling-toast

105;-

Konfiterat tupplår med dragonsås & vintergrönsaker

125;-

JULMENY

3 SMÅ JULTAPAS MED 3 SNAPSAR, stekt inlagd lax/ kaviarströmming/ gubbröra
Three small Christmas tapas, fried preserved salmon/ caviar Baltic herring/ “Gubbröra”

SVENSK KALV med potatis- & cheddarostbakelse, rödvinsky & grönkål
Swedish calf with potato & cheddar cake, red wine gravy and kale

CRÈME BRÛLÉE med kardemummakryddad apelsinkompott
Crème brûlée with cardamom spiced orange compote

495:-
DRYCKESPAKET:
exkl. snaps  750:-
inkl. snaps 849:-