Här ser du godsakerna som säsongerna erbjuder.

Matupplevelsen på Pio Matsal & Bar är i ständig förändring och vi byter ofta meny

Dock så har vi alltid kvar våra klassiker, såsom t.ex. vår kända planka.
Den första plankan gjorde vi 1970 och den är fortfarande omtalad och högst populär.

Nästa menybyte: 19 juni

Lördagslunch

Lördagslunch 12:00 – 15:30

Pio´s klassiska plankor (fisk, kött eller vegetarisk)

198;-

Friterade risottobollar med sommarsallad

105;-

Oxburgare med het kräm, grillad sallad, inlagd avokado & grön chili

125;-

Huvudmenyn

Tilltugg

65:-

65:-

65:- per bit

Förrätt/ starter

TOAST SKAGEN PÅ PIO´S VIS

med räkor, rödlök, dill & fiskrom

Pio´s Toast Skagen with prawns, red onion, dill and roe

149:-

3 SMÅ TAPAS UTAN/MED 3 SNAPSAR

gravlax med hovmästarsås, biff tartar & rostbiffkanapé med pepparrot

3 small tapas with/without 3 times schnapps

cured salmon with mustard sauce, steak tartar and roastbeef canapé with horseradish

129:- utan snaps 228:- med snapsar

BIFF TARTAR med cornichons, gräslök, rödlök, dijonsenap & äggula

Steak tartar with cornichons, chives, red onion, Dijon mustard and yolk

165:-

SPARRIS med sås gribiche & krutonger

Asparagus with sauce Gribiche and croutons 

                                                                                                                

115:-

Varmrätt/ maincourse

KOLGRILLAD ROTSELLERI med tempeh på lupinbönor,
silverlök samt nässelbuljong
Grilled celeriac with tempeh of lupine bean, silver onion and nettle broth

245:-

RÖDTUNGA GRENOBLE  med brynt smör, rödbeta, kapris, kokt potatis & citron

Witch Grenoble with browned butter, beetroots, capers, boiled potatoes and lemon

285;-

BLACK AND WHITE med fläsk- & oxfilé, bearnaise, tryffelsås & gratäng

Black and white with fillet of pork and fillet of beef, bearnaise, truffle sauce and potato gratin

279:-

TOURNEDOS ROSSINI med anklever, tryffelsky & potatisgratäng

Tournedos Rossini with duck´s liver, truffle gravy and potato gratin

346:-

KLASSISK WIENERSCHNITZEL med gröna ärtor, ansjovissmör, rödvinssås & citron

Classic Wiener schnitzel with green peas, anchovy butter, red wine sauce and lemon

259:-

PIO´S KLASSISKA FISKPLANKA  med säsongens fisk & räkor
Pio´s classic fish plank with the fish of the season and prawns

279:-

PIO´S KLASSISKA KÖTTPLANKA med svensk ryggbiff
Pio´s classic plank steak with Swedish sirloin steak

279:-

Dessert

PETIT CHOUXER med vaniljkräm, chokladsås & vaniljglass

Petits choux with vanilla crème, chocolate sauce and vanilla ice cream

125:-

BANANA SPLIT med gräddpannacotta, saltkola, chokladsås, chokladglass & maräng

Banana split with cream pannacotta, salty caramel, chocolate sauce, chocolate ice-cream and meringue

115:-

CRÈME BRÛLÉE med rabarbersorbet & kompott

Crème brûlée with rhubarb sorbet and compote

125:-

KVÄLLENS SORBET
Sorbet with the flavor of the evening

35:-

MEJERIHANTVERK/OSTTALLRIK
OSTAR FRÅN SÖDRA SVERIGE med säsongens tillbehör & knäcke 
Cheeses from the south of Sweden with the accompaniments of the season and crisp bread

3 ostar 150:-

AVECPROVNING 2cl av 3 olika sorters utvald avec,
med mörk choklad, kaka & ädelost         

(välj mellan: rom, cognac, whiskey, tequila)
Tasting of avec 2cl of 3 different kinds of selected avec, with dark chocolate, cake and blue cheese
(choose between: rom, cognac, whiskey, tequila)

155:-

Barnmeny för barn upp till 12år

Tilltugg

65:-

Förrätt/ starter

TOAST SKAGEN PÅ PIO´S VIS med räkor, rödlök, dill & fiskrom

Pio´s Toast Skagen with prawns, red onion, dill and roe

75:-

3 SMÅ TAPAS
gravlax med hovmästarsås, biff tartar & rostbiffkanapé med pepparrot

3 small tapas

cured salmon with mustard sauce, steak tartare and roastbeef canapé with horseradish

75:-

BIFF TARTAR med cornichons, gräslök, rödlök, dijonsenap & äggula

Steak tartare with cornichons, chives, red onion, Dijon mustard and yolk

75:-

GRÖN SPARRIS med sås gribiche & krutonger

Green asparagus with sauce Gribiche and croutons

75:-

Varmrätt/ maincourse

KOLGRILLAD ROTSELLERI med tempeh på lupinbönor,
silverlök samt nässelbuljong
Grilled celeriac with tempeh of lupine bean, silver onion and nettle broth

140:-

RÖDTUNGA GRENOBLE med brynt smör, rödbeta, kapris, kokt potatis & citron

Witch Grenoble with browned butter, beetroot, capers, boiled potatoes and lemon

285:-

BLACK AND WHITE med fläsk- & oxfilé,m bearnaise, tryffelsås & gratäng

Black and white with fillet of pork and fillet of beef, barnaise, truffle sauce and potato gratin

140:-

TOURNEDOS ROSSINI med anklever, tryffelsky & gratäng

Tournedos Rossini with duck´s liver, truffle gravy and potato gratin

175:-

KLASSISK WIENERSCHNITZEL med gröna ärtor, ansjovissmör, rödvinssås & citron

Classis Wiener schnitzel with green peas, anchovy butter, red wine sauce and lemon

140:-

PIO´S KLASSISKA PLANKA
( fisk/ kött/ korv/ köttbullar )
Pio´s classic plank ( fish/ steak/ sausage/ meatballs )

120:-

Dessert

PETIT CHOUXER med vaniljkräm, chokladsås & vaniljglass

Petits choux with vanilla crème, chocolate sauce and vanilla ice cream

60:-

BANANA SPLIT med gräddpannacotta, saltkola, chokladsås, chokladglass & maräng

Banana split with cream pannacotta, salty caramel, chocolate sauce, chocolate ice-cream and meringue

55:-

CRÈME BRÛLÉE med rabarbersorbet & kompott

Crème brûlée with rhubarb sorbet and compote



125:-

KVÄLLENS SORBET
Sorbet with the flavor of the evening



35:-

Hotellmeny

Tilltugg

65:-

Förrätt/ starter

GRÖN SPARRIS med sås gribiche & krutonger

Green asparagus with sauce Gribiche and croutons

3 SMÅ TAPAS
gravlax med hovmästarsås, biff tartar & rostbiffkanapé med pepparrot

3 small tapas

cured salmon with mustard sauce, steak tartare and roastbeef with horseradish

Varmrätt/ maincourse

KOLGRILLAD ROTSELLERI med tempeh på lupinbönor,
silverlök samt nässelbuljong
Grilled celeriac with tempeh of lupine bean, silver onion and nettle broth

RÖDTUNGA GRENOBLE med brynt smör, rödbeta, kapris, kokt potatis & citron

Witch Grenoble with browned butter, beetroot, capers, boiled potatoes and lemon

BLACK AND WHITE med fläsk- & oxfilé, bearnaise, tryffelsås & gratäng

Black and white with fillet of pork and fillet of beef, bearnaise, truffle sauce and potato gratin

PIO´S KLASSISKA FISKPLANKA med säsongens fisk & räkor
Pio´s classic fish plank with the fish of the season and prawns

PIO´S KLASSISKA KÖTTPLANKA med svensk ryggbiff
Pio´s classic plank steak with Swedish sirloin steak

Dessert

BANANA SPLIT med gräddpannacotta, saltkola, chokladsås, chokladglass & maräng

Banana split with cream pannacotta, salty caramel, chocolate sauce, chocolate ice-cream and meringue

KVÄLLENS SORBET
Sorbet with the flavor of the evening

Menyförslag

KÖKETS 4-rätters

GRÖN SPARRIS med sås gribiche & krutonger

Green asparagus with sauce Gribiche and croutons

3 SMÅ TAPAS
gravlax med hovmästarsås, biff tartar & rostbiffkanapé med pepparrot

3 small tapas

cured salmon with mustard sauce, steak tartare and roastbeef canapé with horseradish

TOURNEDOS ROSSINI med anklever, tryffelsås & gratäng

Tournedos Rossini with duck´s liver, truffle sauce and potato gratin

PETIT CHOUXER med vaniljkräm, chokladsås & vaniljglass

Petits choux with vanilla crème, chocolate sauce and vanilla ice cream

545:-  med vinpaket  895:-

KÖKETS 5-rätters

GRÖN SPARRIS med sås gribiche & krutonger

Green asparagus with sauce Gribiche and croutons

3 SMÅ TAPAS
gravlax med hovmästarsås, biff tartar & rostbiffkanapé med pepparrot

3 small tapas

cured salmon with mustard sauce, steak tartare and roastbeef canapé with horseradish

KOLGRILLAD ROTSELLERI med tempeh på lupinbönor, silverlök & nässelbuljong

Grilled celeriac with tempeh of lupine beans, silver onion and nettle broth

TOURNEDOS ROSSINI med anklever, tryffelsky & gratäng

Tournedos Rossini with duck´s liver, truffle gravy and potato gratin

PETIT CHOUXER med vaniljkräm, chokladsås & vaniljglass

Petits choux with vanilla crème, chocolate sauce and vanilla ice cream

695:-  med vinpaket  1145:-

KÖKETS 6-rätters

GRÖN SPARRIS med sås gribiche & krutonger

Green asparagus with sauce Gribiche and croutons

3 SMÅ TAPAS
gravlax med hovmästarsås, biff tartar & rostbiffkanapé med pepparrot

3 small tapas

cured salmon with mustard sauce, steak tartare and roastbeef canapé with horseradish

KOLGRILLAD ROTSELLERI med tempeh på lupinbönor, silverlök & nässelbuljong

Grilled celeriac with tempeh of lupine beans, silver onion and nettle broth

TOURNEDOS ROSSINI med anklever, tryffelsky & gratäng

Tournedos Rossini with duck´s liver, truffle gravy and potato gratin

OST FRÅN SÖDRA SVERIGE med säsongens tillbehör & knäcke 
Cheese from the south of Sweden with the accompaniments of the season and crisp bread

PETIT CHOUXER med vaniljkräm, chokladsås & vaniljglass

Petits choux with vanilla crème, chocolate sauce and vanilla ice cream

795:-  med vinpaket  1245:-