Här ser du godsakerna som säsongerna erbjuder.

Matupplevelsen på Pio Matsal & Bar är i ständig förändring och vi byter ofta meny

Dock så har vi alltid kvar våra klassiker, såsom t.ex. vår kända planka.
Den första plankan gjorde vi 1970 och den är fortfarande omtalad och högst populär.

Nästa menybyte: april

Lördagslunch

Lördagslunch 12:00 – 15:00

Pio´s fisk- eller köttplanka (finns även vegetarisk planka)

198:-

Stekt strömming med skirat smör, dill, lingon & potatispuré

109:-

Parmesanostkryddad nötfärsbiff med äppeltzatziki & rostade rotfrukter

119:-

Kökets söta kreation

75:-

Huvudmenyn

Tilltugg

65:-

Förrätt/ starter

3 små gröna tapas utan/med 3 snapsar 

friterat knyte med odlad svamp, kikärtspannkaka med getost, mandel & gulbeta samt bakad blomkål med salsa verde

3  small green tapas without/with 3 times schnapps

deep-fried wrap with cultured mushrooms, chickpea pancake with goats cheese, almond & yellow beet and baked cauliflower with salsa verde

129:- utan snaps

228:- med snaps

Liten kräftcappuccino

med Västerbottenkrokett

Small crayfish cappuccino

with a croquette with Västerbotten cheese

95:-

Tartar på röding

med forellrom, pumpa & ingefära

Tartar of arctic char

with trout roe, pumpkin & ginger

145:-

Råhyvlad svensk oxfilé 

med timjansmajonnäs, äpple, inlagd svamp & tändstickspotatis

Carpaccio of Swedish fillet of beef

with thyme mayonnaise, apple, preserved mushrooms and deep-fried potatoes

                                                                                                                

165:-

Kalix löjrom 20 gram

med grönkålsvåffla, lagrad ost & syltad silverlök

Bleak roe from Kalix 20 grams

with kale waffle, aged cheese and pickled silver onions

195:-

Varmrätt/ maincourse

Pasta pappardelle

med portabellosvamp, parmesanost & tryffel

Pasta pappardelle

with portabello mushroom, parmesan cheese and truffle

245:-

Säsongens fisk

med Sandefjordssås, forellrom & gräslök

Fish of the season

with Sandefjord sauce, trout roe and chives

289:-

Fiskgryta

med blåmusslor & rostad fänkålsmajonnäs

Fish casserole

with sea mussels and roasted fennel mayonnaise

275:-

Örtfylld fläsksida

med rödbetor, säsongens kål & gräddig timjanssky

Herb filled pork belly

with beetroots, cabbage of the season and creamy thyme gravy

265:-

Halländsk dovhjort

med pärllök & rostad pumparisotto

Fallow deer from Halland

with pearl onions and roasted pumpkin risotto

280:-

Pio´s klassiska fiskplanka

med säsongens fisk, duchessepotatis, bladspenat, räkor, citron & hollandaisesås

Pio´s classic fish plank

with the fish of the season, duchesse potatoes, spinach, prawns, lemon and hollandaise sauce

279:-

Pio´s klassiska köttplanka

med svensk ryggbiff, duchessepotatis, persiljesmör, bearnaisesås & gröna bönor

Pio´s classic plank steak

with Swedish sirloin steak, duchesse potatoes, parsley butter, béarnaise sauce and green beans

279:-

Dessert

Skånsk alpost

serverad med plommonmarmelad & rågknäcke

Cheese from Skåne

served with plum marmalade and rye crisp

100:-

Bakad mörk choklad i kopp

serveras med rommarinerade körsbär & kaffeglass

Baked dark chocolate in a cup

served with rum marinated cherries and coffee ice-cream

120:-

Varm nyponsoppa

serverad med rostad vit choklad, mandelbiskvier & vaniljglass

Warm rosehip soup

served with roasted white chocolate, almond macaroons and vanilla ice-cream

115:-

Kvällens sorbet eller glass
Sorbet or ice-cream with the flavor of the evening

35:-

Kanelkryddad munk

serveras med kompott & glass av äpple

Cinnamon spiced donut

served with compote and ice-cream of apple

110:-

Avecprovning 2cl av 3 olika sorters utvald avec,
med mörk choklad, kaka & ädelost
(välj mellan: rom, cognac, whiskey, tequila)
Tasting of avec 2cl of 3 different kinds of selected avec, with dark chocolate, cake and blue cheese
(choose between: rom, cognac, whiskey, tequila)

155:-

Tryffel
Truffle

35:-

Barnmeny för barn upp till 12år

Tilltugg

Förrätt/ starter

3 små gröna tapas 

friterat knyte med odlad svamp, kikärtspannkaka med getost, mandel & gulbeta samt bakad blomkål med salsa verde

3  small green tapas 

deep-fried wrap with cultured mushrooms, chickpea pancake with goats cheese, almond & yellow beet and baked cauliflower with salsa verde

75:-

Liten kräftcappuccino

med Västerbottenkrokett

Small crayfish cappuccino

with a croquette with Västerbotten cheese

55:-

Tartar på röding

med forellrom, pumpa & ingefära

Tartar of arctic char

with trout roe, pumpkin & ginger

75:-

Råhyvlad svensk oxfilé 

med timjansmajonnäs, äpple, inlagd svamp & tändstickspotatis

Carpaccio of Swedish fillet of beef

with thyme mayonnaise, apple, preserved mushrooms and deep-fried potatoes

85:-

Kalix löjrom 20 gram

med grönkålsvåffla, lagrad ost & syltad silverlök

Bleak roe from Kalix 20 grams

with kale waffle, aged cheese and pickled silver onions

105:-

Varmrätt/ maincourse

Pasta pappardelle

med portabellosvamp, parmesanost & tryffel

Pasta pappardelle

with portabello mushroom, parmesan cheese and truffle

140:-

Säsongens fisk

med Sandefjordssås, forellrom & gräslök

Fish of the season

with Sandefjord sauce, trout roe and chives

140:-

Fiskgryta

med blåmusslor & rostad fänkålsmajonnäs

Fish casserole

with sea mussels and roasted fennel mayonnaise

140:-

Örtfylld fläsksida

med rödbetor, säsongens kål & gräddig timjanssky

Herb filled pork belly

with beetroots, cabbage of the season and creamy thyme gravy

140:-

Halländsk hjort

med pärllök & rostad pumparisotto

Fallow deer from Halland

with pearl onions and roasted pumpkin risotto

140:-

PIO´S KLASSISKA PLANKA

med fisk, kött, korv eller köttbullar

Pio´s classic plank

with fish, steak, sausage or meatballs 

120:-

Dessert

Skånsk alpost

serverad med plommonmarmelad & rågknäcke

Cheese from Skåne

served with plum marmalade and rye crisp

50:-

Bakad mörk choklad i kopp

serveras med rommarinerade körsbär & kaffeglass

Baked dark chocolate in a cup

served with rum marinated cherries and coffee ice-cream

60:-

Varm nyponsoppa

serverad med rostad vit choklad, mandelbiskvier & vaniljglass

Warm rosehip soup

served with roasted white chocolate, almond macaroons and vanilla ice-cream

60:-

Kanelkryddad munk

serveras med kompott & glass av äpple

Cinnamon spiced donut

served with compote and ice-cream of apple

55:-

Kvällens sorbet eller glass

 
Sorbet or ice-cream with the flavor of the evening



35:-

Hotellmeny

Tilltugg

Förrätt/ starter

3 små gröna tapas 

friterat knyte med odlad svamp, kikärtspannkaka med getost, mandel & gulbeta samt bakad blomkål med salsa verde

3  small green tapas

deep-fried wrap with cultured mushrooms, chickpea pancake with goats cheese, almond & yellow beet and baked cauliflower with salsa verde

Liten kräftcappuccino

med Västerbottenkrokett

Small crayfish cappuccino

with a croquette with Västerbotten cheese

Varmrätt/ maincourse

Pasta pappardelle

med portabellosvamp, parmesanost & tryffel

Pasta pappardelle

with portabello mushroom, parmesan cheese and truffle

Fiskgryta

med blåmusslor & rostad fänkålsmajonnäs

Fish casserole

with sea mussels and roasted fennel mayonnaise

Örtfylld fläsksida

med rödbetor, säsongens kål & gräddig timjanssky

Herb filled pork belly

with beetroots, cabbage of the season and creamy thyme gravy

Dovhjortsrulle

med pärllök & rostad pumparisotto

Roll of fallow deer

with pearl onions and roasted pumpkin risotto

Pio´s klassiska fiskplanka

med säsongens fisk, duchessepotatis, bladspenat, räkor, citron & hollandaisesås

Pio´s classic fish plank

with the fish of the season, duchesse potatoes, spinach, prawns, lemon and hollandaise sauce

Pio´s klassiska köttplanka

med svensk ryggbiff, duchessepotatis, persiljesmör, bearnaisesås & gröna bönor

Pio´s classic plank steak

with Swedish sirloin steak, duchesse potatoes, parsley butter, béarnaise sauce and green beans

Dessert

Kvällens sorbet eller glass

Sorbet or ice-cream

with the flavor of the evening

Chokladtryffel

Chocolate truffle

Kaffegodis

Coffee candy

Menyförslag

KÖKETS 3-rätters 

3 små gröna tapas 

friterat knyte med odlad svamp, kikärtspannkaka med getost, mandel & gulbeta samt bakad blomkål med salsa verde

3  small green tapas 

deep-fried wrap with cultured mushrooms, chickpea pancake with goats cheese, almond & yellow beet and baked cauliflower with salsa verde

Säsongens fisk 

med Sandefjordssås, forellrom & gräslök

Fish of the season

with Sandefjord sauce, trout roe and chives

Varm nyponsoppa

serverad med rostad vit choklad, mandelbiskvier & vaniljglass

Rosehip soup

served with roasted white chocolate, almond macaroons and vanilla ice-cream

495:-  med vinpaket  795:-