Här ser du godsakerna som säsongerna erbjuder.

Matupplevelsen på Pio Matsal & Bar är i ständig förändring och vi byter ofta meny

Dock så har vi alltid kvar våra klassiker, såsom t.ex. vår kända planka.
Den första plankan gjorde vi 1970 och den är fortfarande omtalad och högst populär.

Nästa menybyte: 28 september

Lunch

Lördagslunch 12:00 – 15:00 

Pio´s fisk- eller köttplanka (finns även vegetarisk planka)

198:-

159.-

149:-

Huvudmenyn

Tilltugg

85:-

Förrätt/ starter

Smörstekta vitlöksräkor

serverade med toast, spenat, tomat & vispad dillsmetana

Garlic butter shrimps

served with toast, spinach, tomatoes & whipped dill smetana

140:-

Halstrad tartar

serverad med svampkräm, syrade senapsfrön, gravad äggula & svartrotschips

Marinated beef tartar

served with mushroom crème, pickled mustard seeds, cured egg yolk & salsify chips

135:-

Kalixlöjrom

serverad med vitkåls- & Västerbottenråraka, hackad rödlök & smetana

Kalix bleak roe

served with white cabbage & Västerbotten cheese rosti, diced red onion & smetana

                                                                                                                

196:-

Charktallrik 

med olivtapenade, fröknäcke, 2 sorters chark från Mostorps gård, 2 sorters ost & egengjord marmelad

Charcuterie plate

with olive tapenade, seeded crisp bread, 2 variants of cured meat from Mostorp, 2 kinds of cheese and homemade marmalade

129:-

Varmrätt/ maincourse

Vit pestopasta med tryffel

linguinipasta i pesto av ricottaost, pinjenötter & parmesan med hyvlad italiensk sommartryffel

White pesto linguini

with fresh Italian summer truffle

245:-

Säsongens fisk

serverad med grön sparrisrisotto & parmesan

Fish of the season

served with green asparagus risotto & parmesan

275:-

Svensk entrecôte

serverad med säsongens svamp i brynt smör smaksatt med salvia & hasselnötter, rostad potatis & rödvinssås

Swedish entrecôte

served with seasonal mushrooms in browned butter flavoured with sage & hazelnuts, roasted potatoes & red wine sauce

289:-

Krämig fisk- & skaldjursgryta

med rostad morot, potatis & grön sparris serverad med dillaioli & rågbrödskrutonger

Creamy fish and shellfish soup

with roasted carrot, potato and asparagus served with dill aioli and rye bread croutons

265:-

Honungsglaserad svensk vårkyckling

serverad med rostad sötpotatis, gulbetor, inlagd rödbeta, variation på kål samt kapris- & citrusemulsion

Honey glazed Swedish spring chicken

served with roasted sweet potato, yellow beetroots, pickled polka beetroot, variation of cabbage and a caper & citrus emulsion

255:-

Pio´s vegetariska planka

med duchessepotatis, säsongens grönsaker, svamp & smaksatt majonnäs

Pio´s vegetarian plank

with duchesse potatoes, vegetables of the season, mushrooms and a flavoured mayonnaise

205.-

Pio´s klassiska fiskplanka

med säsongens fisk, duchessepotatis, bladspenat, räkor, citron & hollandaisesås

Pio´s classic fish plank

with the fish of the season, duchesse potatoes, spinach, prawns, lemon and hollandaise sauce

279:-

Pio´s klassiska köttplanka

med ryggbiff, duchessepotatis, persiljesmör, bearnaisesås & gröna bönor

Pio´s classic plank steak

with sirloin steak, duchesse potatoes, parsley butter, béarnaise sauce and green beans

279:-

Dessert

Rabarber & jordgubbar

bakade rabarber med drömmar & vaniljkräm, jordgubbskräm, färska jordgubbar & vaniljglass

Rhubarbs & strawberries

baked rhubarb with sweet biscuit & vanilla crème, strawberry crème, fresh strawberries & vanilla ice-cream

125:-

Citronkaka

serverad med flädersorbet, timjankräm & timjanmaränger

Lemon cake

served with elderflower sorbet, thyme crème & thyme meringue

115:-

Bakad persika

med honungsgratinerad getost, salt- & sötrostade valnötter & citrusskum

Baked peach

with honey gratinated goats cheese, salty and sweet roasted walnuts and a citrus foam

120:-

Kvällens sorbet eller glass
Sorbet or ice-cream with the flavor of the evening

35:-

Kaffegodis

Coffee candy

75:-

Avecprovning 2cl av 3 olika sorters utvald avec,
med mörk choklad, kaka & hårdost
(välj mellan: rom, cognac, whiskey, tequila)
Tasting of avec 2cl of 3 different kinds of selected avec, with dark chocolate, cake and cheese
(choose between: rom, cognac, whiskey, tequila)

155:-

Tryffel
Truffle

35:-

Barnmeny för barn upp till 12år

Tilltugg

Förrätt/ starter

Smörstekta vitlöksräkor

serverade med toast, spenat, tomat & vispad dillsmetana

Garlic butter shrimps

served with toast, spinach, tomatoes & whipped dill smetana

75:-

Halstrad tartar

serverad med svampkräm, syrade senapsfrön, gravad äggula & svartrotschips

Marinated beef tartar

served with mushroom crème, pickled mustard seeds, cured egg yolk & salsify chips

75:-

Kalixlöjrom

serverad med vitkåls- & Västerbottenråraka, hackad rödlök & smetana

Kalix bleak roe

served with white cabbage & Västerbotten cheese rosti, diced red onion & smetana

                                                                                                     

75:-

Charktallrik 

med olivtapenade, fröknäcke, 2 sorters chark från Mostorps gård, 2 sorters ost & egengjord marmelad

Charcuterie plate

with olive tapenade, seeded crisp bread, 2 variants of cured meat from Mostorps, 2 kinds of cheese and homemade marmalade

75:-

Varmrätt/ maincourse

Vit pestopasta med tryffel

linguinipasta i pesto av ricottaost, pinjenötter & parmesan med hyvlad italiensk sommartryffel

White pesto linguini

with fresh Italian summer truffle

140:-

Säsongens fisk

serverad med grön sparrisrisotto & parmesan

Fish of the season

served with green asparagus risotto & parmesan

140:-

Krämig fisk- & skaldjursgryta

med rostad morot, potatis & grön sparris serverad med dillaioli & rågbrödskrutonger

Creamy fish and shellfish soup

with roasted carrot, potato and asparagus served with dill aioli and rye bread croutons

140:-

Honungsglaserad svensk vårkyckling

serverad med rostad sötpotatis, gulbetor, inlagd rödbeta, variation på kål samt kapris- & citrusemulsion

Honey glazed Swedish spring chicken

served with roasted sweet potato, yellow beetroots, pickled polka beetroot, variation of cabbage and a caper & citrus emulsion

140:-

Svensk entrecôte

serverad med säsongens svamp i brynt smör smaksatt med salvia & hasselnötter, rostad potatis & rödvinssås

Swedish entrecôte

served with seasonal mushrooms in browned butter flavoured with sage & hazelnuts, roasted potatoes & red wine sauce

140:-

PIO´S KLASSISKA PLANKA

med fisk, kött, korv eller köttbullar

Pio´s classic plank

with fish, steak, sausage or meatballs 

120:-

Dessert

Rabarber & jordgubbar

bakade rabarber med drömmar & vaniljkräm, jordgubbskräm, färska jordgubbar & vaniljglass

Rhubarbs & strawberries

baked rhubarb with sweet biscuit & vanilla crème, strawberry crème, fresh strawberries & vanilla ice-cream

75:-

Citronkaka

serverad med flädersorbet, timjankräm & timjanmaränger

Lemon cake

served with elderflower sorbet, thyme crème & thyme meringue

75:-

Bakad persika

med honungsgratinerad getost, salt- & sötrostade valnötter & citrusskum

Baked peach

with honey gratinated goats cheese, salty and sweet walnuts and a citrus foam

75:-

Kvällens sorbet eller glass

 
Sorbet or ice-cream with the flavor of the evening



35:-

Menyförslag

KÖKETS 3-rätters 

Kökets val av förrätt

The kitchens choice of starter

Kökets val av varmrätt

The kitchens choice of main course

Kökets val av dessert

The kitchens choice of dessert

495:-  med vinpaket  795:-

Hotellmeny

Tilltugg

Förrätt/ starter

Charktallrik 

med olivtapenade, fröknäcke, 2 sorters chark, 2 sorters ost & egengjord marmelad

Charcuterie plate

with olive tapenade, seeded crisp bread, 2 variants of cured meat and cheese and homemade marmalade

Varmrätt/ maincourse

Vit pestopasta med tryffel

linguinipasta i pesto av ricottaost, pinjenötter & parmesan med hyvlad italiensk sommartryffel

White pesto linguini

with fresh Italian summer truffle

Säsongens fisk

serverad med grön sparrisrisotto & parmesan

Fish of the season

served with green asparagus risotto & parmesan

Krämig fisk- & skaldjursgryta

med rostad morot, potatis & grön sparris serverad med dillaioli & rågbrödskrutonger

Creamy fish and shellfish soup

with roasted carrot, potato and asparagus served with dill aioli and rye bread croutons

Honungsglaserad svensk vårkyckling

serverad med rostad sötpotatis, gulbetor, inlagd rödbeta, variation på kål samt kapris- & citrusemulsion

Honey glazed Swedish spring chicken

served with roasted sweet potato, yellow beetroots, pickled polka beetroot, variation of cabbage and a caper & citrus emulsion

Pio´s vegetariska planka

med säsongens grönsaker & smaksatt majonnäs

Pio´s vegetarian plank

with seasonal vegetables & flavoured mayonnaise

Pio´s klassiska fiskplanka

med säsongens fisk, duchessepotatis, bladspenat, räkor, citron & hollandaisesås

Pio´s classic fish plank

with the fish of the season, duchesse potatoes, spinach, prawns, lemon and hollandaise sauce

Pio´s klassiska köttplanka

med ryggbiff, duchessepotatis, persiljesmör, bearnaisesås & gröna bönor

Pio´s classic plank steak

with sirloin steak, duchesse potatoes, parsley butter, béarnaise sauce and green beans

Dessert

Kvällens sorbet eller glass

Sorbet or ice-cream

with the flavor of the evening

Chokladtryffel

Chocolate truffle

Kaffegodis

Coffee candy