Här ser du godsakerna som säsongerna erbjuder.

Matupplevelsen på Pio Matsal & Bar är i ständig förändring och vi byter ofta meny

Dock så har vi alltid kvar våra klassiker, såsom t.ex. vår kända planka.
Den första plankan gjorde vi 1970 och den är fortfarande omtalad och högst populär.

Nästa menybyte: 

Lördagslunch

Huvudmenyn

Tilltugg

65:-

65:-

65:- per bit

Förrätt/ starter

JORDÄRTSKOCKSSOPPA med alrökt lax & krasse
Jerusalem artichoke soup with alder smoked salmon

120:-

SLUNGADE BETOR med bakat ägg samt variation på kål 
Hurled beets with baked egg and variation of cabbage

110:-

GRATINERAD KAMMUSSLA med fänkål samt löjrom 
Gratinated scallop with fennel & roe

115:-

SVAMPMACKA MED SÄSONGENS SVAMP 
på smörstekt brioche med ostkräm & sikrom 
Mushroom sandwich with the mushrooms of the season, butter-fried brioche, cheese crème & roe

135:-

HANDSKUREN TARTAR PÅ HALLÄNDSK HJORT
med lingon & gran
Hand-cut tartare of venison from Halland with lingonberries & fir

135:-

Varmrätt/ maincourse

SVAMPKUDDAR med säsongens svamp samt jordärtskocka & tryffel 
Mushroom ravioli with the mushrooms of the season, Jerusalem artichoke & truffle

245:-

SMÖRSTEKT RÖDING med kräftsås, morot & dill
Butter fried char with crayfish sauce, carrot & dill

275;-

VILDAND FRÅN HALLAND med rödbeta, aroniabär & pistagenöt
Wild duck from Halland with beets, aronia berries & pistachios

275:-

DUO PÅ LAMM med lökar & rotfruktsgratäng
Duo of lamb with onions and root vegetable gratin 

285:-

PIO´S KLASSISKA FISKPLANKA  med säsongens fisk & räkor
Pio´s classic fish plank with the fish of the season and prawns

279:-

PIO´S KLASSISKA KÖTTPLANKA med svensk ryggbiff
Pio´s classic plank steak with Swedish sirloin steak

279:-

Dessert

LINGON- OCH PÄRONSVISS 
Lingonberry & pear meringue suisse

115:-

MÖRK CHOKLAD med sorbet på havtorn & frasigt rispapper
Dark chocolate with sea buckthorn sorbet and crispy rice paper

125:-

VARMT ÄPPLE med brödkräm, kardemummasmulor, kola & vaniljglass
Hot apple with bread créme, cardamom crumbs, caramel & vanilla ice-cream

125:-

SÄSONGENS SORBET 
Sorbet with the flavour of the season

35:-

MEJERIHANTVERK/OSTTALLRIK
OSTAR FRÅN HALLAND & SKÅNE med säsongens tillbehör & knäcke 
Cheeses from Halland and Skåne with the accompaniments of the season and crisp bread

3 ostar 150:-

GULDKANT & KAKA
“Guldkant” & cookie

85:-

Barnmeny för barn upp till 12år

Tilltugg

65:-

Förrätt/ starter

SLUNGADE BETOR med bakat ägg samt variation på kål
Hurled beets with baked egg and variation of cabbage

75:-

JORDÄRTSKOCKSSOPPA med alrökt lax & krasse
Jerusalem artichoke soup with alder smoked salmon and cress

75:-

GRATINERAD KAMMUSSLA med fänkål samt löjrom
Gratinated scallop with fennel and roe

75:-

SVAMPMACKA MED SÄSONGENS SVAMP 
på smörstekt brioche med ostkräm & sikrom
Mushroom sandwich with the mushrooms of the season, butter-fried brioche, cheese crème and roe

75:-

HANDSKUREN TARTAR PÅ HALLÄNDSK HJORT
med lingon & gran
Hand-cut tartare of venison from Halland with lignonberries and fir

75:-

Varmrätt/ maincourse

SVAMPKUDDAR med säsongens svamp samt jordärtskocka & tryffel
Mushroom ravioli with mushrooms of the season, Jerusalem artichoke and truffle

140:-

SMÖRSTEKT RÖDING med kräftsås, morot & dill
Butter fried char with crayfish sauce, carrot and dill

140:-

VILDAND FRÅN HALLAND med rödbeta, aroniabär & pistagenötter
Wild duck from Halland with beets, aronia berries and pistachios

140:-

DUO PÅ LAMM med lökar & rotfruktsgratäng
Duo of lamb with onions and root vegetable gratin

140:-

PIO´S KLASSISKA PLANKA
( fisk/ kött/ korv/ köttbullar )
Pio´s classic plank ( fish/ steak/ sausage/ meatballs )

120:-

Dessert

LINGON- OCH PÄRONSVISS
Lingonberry & pear meringue suisse

50:-

MÖRK CHOKLAD med sorbet på havtorn & frasigt rispapper
Dark chocolate with sea buckthorn sorbet and crispy rice paper

50:-

VARMT ÄPPLE med brödkräm, kardemummasmulor, kola & vaniljglass
Hot apple with bread créme, cardamom crumbs, caramel and vanilla ice cream

50:-

SÄSONGENS SORBET 
Sorbet with the flavor of the season


35:-

Hotellmeny

Tilltugg

65:-

Förrätt/ starter

SLUNGADE BETOR med bakat ägg samt variation på kål
Hurled beets with baked egg and variation of cabbage

GRATINERAD KAMMUSSLA med fänkål samt löjrom
Gratinated scallop with fennel and roe

HANDSKUREN TARTAR PÅ HALLÄNDSK HJORT
med lingon & gran
Hand-cut tartare of venison from Halland with lignonberries and fir

Varmrätt/ maincourse

SVAMPKUDDAR med säsongens svamp samt jordärtskocka & tryffel
Mushroom ravioli with mushrooms of the season, Jerusalem artichoke and truffle

SMÖRSTEKT RÖDING med kräftsås, morot & dill
Butter fried char with crayfish sauce, carrot and dill

VILDAND FRÅN HALLAND med rödbeta, aroniabär & pistagenötter
Wild duck from Halland with beets, aronia berries and pistachios

PIO´S KLASSISKA FISKPLANKA med säsongens fisk & räkor
Pio´s classic fish plank with the fish of the season and prawns

PIO´S KLASSISKA KÖTTPLANKA med svensk ryggbiff
Pio´s classic plank steak with Swedish sirloin steak

Dessert

MÖRK CHOKLAD med sorbet på havtorn & frasigt rispapper
Dark chocolate with sea buckthorn sorbet and crispy rice paper

VARMT ÄPPLE med brödkräm, kardemummasmulor, kola & vaniljglass
Hot apple with bread cream, cardamom crumbs, caramel and vanilla ice cream

Menyförslag

KÖKETS 4-rätters

GRATINERAD KAMMUSSLA med fänkål samt löjrom
Gratinated scallop with fennel and roe

HANDSKUREN TARTAR PÅ HALLÄNDSK HJORT
med lingon & gran
Hand-cut tartare of venison from Halland with lignonberries and fir

SMÖRSTEKT RÖDING med kräftsås, morot & dill
Butter fried char with crayfish sauce, carrot and dill

MÖRK CHOKLAD med sorbet på havtorn & frasigt rispapper
Dark chocolate with sea buckthorn sorbet and crispy rice paper

545:-  med vinpaket  895:-

KÖKETS 5-rätters

GRATINERAD KAMMUSSLA med fänkål samt löjrom
Gratinated scallop with fennel and roe

HANDSKUREN TARTAR PÅ HALLÄNDSK HJORT
med lingon & gran
Hand-cut tartare of venison from Halland with lignonberries and fir

SMÖRSTEKT RÖDING med kräftsås, morot & dill
Butter fried char with crayfish sauce, carrot and dill

VILDAND FRÅN HALLAND med rödbeta, aroniabär & pistagenöt
Wild duck from Halland with beets, aronia berries & pistachios

MÖRK CHOKLAD med sorbet på havtorn & frasigt rispapper
Dark chocolate with sea buckthorn sorbet and crispy rice paper

695:-  med vinpaket  1145:-

KÖKETS 6-rätters

GRATINERAD KAMMUSSLA med fänkål samt löjrom
Gratinated scallop with fennel and roe

HANDSKUREN TARTAR PÅ HALLÄNDSK HJORT
med lingon & gran
Hand-cut tartare of venison from Halland with lignonberries and fir

SMÖRSTEKT RÖDING med kräftsås, morot & dill
Butter fried char with crayfish sauce, carrot and dill

VILDAND FRÅN HALLAND med rödbeta, aroniabär & pistagenötter
Wild duck from Halland with beets, aronia berries and pistachios

OST FRÅN HALLAND/SKÅNE med säsongens tillbehör & knäcke
Cheese from Halland/Skåne with the accompaniments
of the season and crisp bread

MÖRK CHOKLAD med sorbet på havtorn & frasigt rispapper
Dark chocolate with sea buckthorn sorbet and crispy rice paper

795:-  med vinpaket  1245:-

Lördagslunch

Lördagslunch 12:00 – 15:30

Pio´s klassiska plankor (fisk, kött eller vegetarisk)

198;-

Soppa på gröna ärtor, bakat ägg & briochekrutonger

105;-

Gryta på nötkött serveras med rökt sidfläsk & potatispuré

125;-