Här ser du godsakerna som säsongerna erbjuder.

Matupplevelsen på Pio Matsal & Bar är i ständig förändring och vi byter ofta meny

Dock så har vi alltid kvar våra klassiker, såsom t.ex. vår kända planka.
Den första plankan gjorde vi 1970 och den är fortfarande omtalad och högst populär.

Nästa menybyte: 6 November

Lördagslunch

Lördagslunch 12:00 – 15:00

Pio´s fisk- eller köttplanka (finns även vegetarisk planka)

198:-

Svamprisotto

119:-

Oxgryta med potatispuré & gelé

129:-

Kökets söta kreation

75:-

Huvudmenyn

Tilltugg

65:-

65:- per bit

Förrätt/ starter

3 små tapas utan/med 3 snapsar 

selleri, kammussla och tartar

3  small tapas without/with 3 times schnapps

celeriac, scallop and tartar

129:- utan snaps 228:- med snaps

Tartar på svensk oxfilé

serveras med svampmajonnäs, rödbetor och blåbär

Tartar from swedish fillet of beef

served with mushroom mayonnaise, beetroots and blueberries 

175:-

Bakad rotselleri 

serveras med prästost, citroncurd och frasig lök

Baked celeriac 

served with Swedish cheese, lemon curd and crispy onion rings 

129:-

Rulle på röding

serveras med liten sallad och skummig soppa på jordärtskocka

Roll of arctic char 

served with a small salad and a frothy Jerusalem artichoke soup 

                                                                                                                

145:-

Kammusslor

serveras med spetskål, sås på havskräfta, forellrom och krasse

Scallops

served with cabbage, crayfish sauce, trout roe and cress

159:-

Varmrätt/ maincourse

Örtbakade rotfrukter

serveras med smörstekt svamp, pumpakräm, inlagd pumpa och skandinavisk falafel

Herb baked root vegetables

served with butter-fried mushrooms, pumpkin créme, preserved pumkin and Scandinavian falafel

245:-

Säsongens fisk

serveras med dillskum, inlagd gurka och kräftpotatis

Fish of the season

served with dill sauce, preserved cucumber and crayfish potatoes 

289:-

Nattbakat fläsklägg 

serveras med jordärtskocka, smörstekt svamp, rödvinssky och granolja

Slowly baked pork knuckle 

served with Jerusalem artichoke, butter-fried mushrooms, red wine gravy and fir oil

265:-

Lamm från Hallandsåsen med omnejd 

serveras med getost, betor, rosmarin, vitlök & rödvinssås

Lamb from Hallandsåsen 

served with goat´s cheese, beetroots, rosemary, garlic and red wine jus

289:-

Svensk entrecôte 200 gram 

med kreation på säsongens alla lökar, potatis & rödvinssås

Swedish entrecôte 200 gram 

with the onions of the season, potatoes and red wine jus

325:-

Pio´s klassiska fiskplanka

med säsongens fisk & räkor

Pio´s classic fish plank

with the fish of the season and prawns

279:-

Pio´s klassiska köttplanka

med svensk ryggbiff

Pio´s classic plank steak

with Swedish sirloin steak

279:-

Dessert

Kaffe Karlsson

bakad mörk Valrhonachoklad med kaffeglass, drömtårta och apelsin

Coffee Karlsson

baked dark Valrhona chocolate with coffee ice-cream, chocolate roll and orange

110:-

Äppelterrine 

serveras med saltkolaglass, brynt smörkräm och kanderade mandlar

Apple terrine

served with salt caramel ice-cream, browned butter créme and candied almonds

105:-

Bakad färskost

serveras med sorbet och churros på björnbär

Baked cottage cheese 

served with sorbet and churros of blackberries

110:-

Kvällens sorbet/glass
Sorbet/ice cream with the flavor of the evening

35:-

Mejerihantverk/osttallrik

ostar från södra Sverige med säsongens tillbehör & knäcke

Cheeses from the south of Sweden

With the accompaniments of the season and crisp bread

3 ostar 150:-

Avecprovning 2cl av 3 olika sorters utvald avec,
med mörk choklad, kaka & ädelost
(välj mellan: rom, cognac, whiskey, tequila)
Tasting of avec 2cl of 3 different kinds of selected avec, with dark chocolate, cake and blue cheese
(choose between: rom, cognac, whiskey, tequila)

155:-

Barnmeny för barn upp till 12år

Tilltugg

Förrätt/ starter

3 små tapas

rotselleri, kammussla & tartar

3 small tapas

celeriac, scallop and beef tartar

75:-

Tartar på svensk oxfilé

serverad med svampmajonnäs, rödbetor & blåbär

Beef tartar of Swedish fillet of beef

served with mushroom mayonnaise, beetroots and bluberries

75:-

Bakad rotselleri

serverad med prästost, citroncurd & frasig lök

Baked celeriac

served with Swedish cheese, lemon curd and crispy onion rings

75:-

Rulle på röding

serverad med liten sallad & skummig soppa på jordärtskocka

Roll of arctic char

served with a small salad and frothy Jerusalem artichoke soup

Kammusslor

med spetskål, sås på havskräfta, forellrom & krasse

Scallops

with cabbage, langoustine sauce, trout roe and cress

75:-

Varmrätt/ maincourse

Örtbakade rotfrukter

med smörstekt svamp, pumpakräm, inlags pumpa & skandinavisk falafel

Herb baked root vegetables

with butter-fried mushrooms, pumpkin crème, preserved pumpkin and Scandinavian falafel

140:-

Säsongens fisk

serverad med dillskum, inlagd gurka & kräftpotatis

Fish of the season

served with dill sauce, preserved cucumber and crayfish potatoes

140:-

Nattbakat fläsklägg

serverat med jordärtskocka, smörstekt svamp, rödvinssky & granolja

Slowly baked pork knuckle

served with Jerusalem artichoke, butter-fried mushrooms, red wine gravy and fir oil

140:-

Lamm från Hallandsåsen med omnejd

serverat med getost, rödbetor, rosmarin, vitlök & rödvinssås

Lamb from Hallandsåsen with the surrounding area

served with goat´s cheese, beetroots, rosemary, garlic and red wine jus

140:-

Svensk entrecôte 200 gram

med kreation på säsongens alla lökar, potatis & rödvinssås

Swedish entrecôte 200 gram

with the onions of the season, potatoes and red wine jus

170:-

PIO´S KLASSISKA PLANKA

med fisk, kött, korv eller köttbullar

Pio´s classic plank

with fish, steak, sausage or meatballs 

120:-

Dessert

Kaffe Karlsson

bakad mörk Valrhonachoklad med kaffeglass, drömtårta & apelsin

Coffee Karlsson

baked dark Valrhona chocolate with coffee ice-cream, chocolate roll and orange

55:-

Äppelterrine

med saltkolaglass, brynt smörkräm & kanderade mandlar

Apple terrine

with salt caramel ice-cream, browned butter crème and candied almonds

55:-

Bakad färskost

serverad med sorbet & churros på björnbär

Baked cottage cheese

served with sorbet and churros of blackberries

55:-

KVÄLLENS SORBET /GLASS

 
Sorbet / ice-cream with the flavor of the evening



35:-

Hotellmeny

Tilltugg

Förrätt/ starter

3 små tapas

rotselleri, kammussla & tartar

3 small tapas

celeriac, scallop and beef tartar

Bakad rotselleri

serverad med prästost, citroncurd & frasig lök

Baked celeriac

served with Swedish cheese, lemon curd and crispy onion rings

Varmrätt/ maincourse

Örtbakade rotfrukter

med smörstekt svamp, pumpakräm, inlagd pumpa & skandinavisk falafel

Herb baked root vegetables

with butter-fried mushrooms, pumpkin crème, preserved pumpkin and Scandinavian falafel

Säsongens fisk

serverad med dillskum, inlagd gurka & kräftpotatis

Fish of the season

served with dill sauce, preserved cucumber and crayfish potatoes

Nattbakat fläsklägg

serverat med jordärtskocka, smörstekt svamp, rödvinssky & granolja

Slowly baked pork knuckle

served with Jerusalem artichoke, butter-fried mushroom, red wine gravy and fir oil

Lamm från Hallandsåsen med omnejd

serverat med getost, rödbetor, rosmarin, vitlök & rödvinssås

Lamb from Hallandsåsen with the surrounding area

served with goat´s cheese, beetroots, rosemary, garlic and red wine jus

Pio´s klassiska fiskplanka 

med säsongens fisk & räkor

Pio´s classic fish plank

with the fish of the season and prawns

Pio´s klassiska köttplanka

 med svensk ryggbiff

Pio´s classic plank steak

with Swedish sirloin steak

Dessert

En ost

med marmelad & knäcke

One cheese

with jam and crisp bread

Kvällens sorbet / glass

Sorbet / ice-cream

with the flavor of the evening

Chokladtryffel

Chocolate truffle

Menyförslag

KÖKETS 3-rätters

Bakad rotselleri

serverad med prästost, citroncurd & frasig lök

Baked celeriac

served with Swedish cheese, lemon curd and crispy onion rings

Säsongen fisk 

serverad med dillskum, inlagd gurka & kräftpotatis

Fish of the season 

served with dill sauce, preserved cucumber and crayfish potatoes

Kaffe Karlsson

bakad mörk Valrhonachoklad med kaffeglass, drömtårta & apelsin

Coffee Karlsson

baked dark Valrhona chocolate with coffee ice-cream, chocolate roll and orange

475:-  med vinpaket  775:-

KÖKETS 4-rätters

Bakad rotselleri

serverad med prästost, citroncurd & frasig lök

Baked celeriac

served with Swedish cheese, lemon curd and crispy onion rings

Tartar på svensk oxfilé

serverad med svampmajonnäs, rödbetor & blåbär

Beef tartar of Swedish fillet of beef

served with mushroom mayonnaise, beetroots and bluberries

Säsongen fisk 

serverad med dillskum, inlagd gurka & kräftpotatis

Fish of the season 

served with dill sauce, preserved cucumber and crayfish potatoes

Kaffe Karlsson

bakad mörk Valrhonachoklad med kaffeglass, drömtårta & apelsin

Coffee Karlsson

baked dark Valrhona chocolate with coffee ice-cream, chocolate roll and orange

545:-  med vinpaket  895:-

KÖKETS 5-rätters

Bakad rotselleri

serverad med prästost, citroncurd & frasig lök

Baked celeriac

served with Swedish cheese, lemon curd and crispy onion rings

Tartar på svensk oxfilé

serverad med svampmajonnäs, rödbetor & blåbär

Beef tartar of Swedish fillet of beef

served with mushroom mayonnaise, beetroots and bluberries

Säsongen fisk 

serverad med dillskum, inlagd gurka & kräftpotatis

Fish of the season 

served with dill sauce, preserved cucumber and crayfish potatoes

Lamm från Hallandsåsen med omnejd

serverad med getost, betor, rosmarin, vitlök & rödvinssås

Lamb from Hallandsåsen with surrounding area

served with goat´s cheese, beets, rosemary, garlic and red wine jus

Kaffe Karlsson

bakad mörk Valrhonachoklad med kaffeglass, drömtårta & apelsin

Coffee Karlsson

baked dark Valrhona chocolate with coffee ice-cream, chocolate roll and orange

695:-  med vinpaket  1145:-

KÖKETS 6-rätters

Bakad rotselleri

serverad med prästost, citroncurd & frasig lök

Baked celeriac

served with Swedish cheese, lemon curd and crispy onion rings

Tartar på svensk oxfilé

serverad med svampmajonnäs, rödbetor & blåbär

Beef tartar of Swedish fillet of beef

served with mushroom mayonnaise, beetroots and bluberries

Säsongen fisk 

serverad med dillskum, inlagd gurka & kräftpotatis

Fish of the season 

served with dill sauce, preserved cucumber and crayfish potatoes

Lamm från Hallandsåsen med omnejd

serverad med getost, betor, rosmarin, vitlök & rödvinssås

Lamb from Hallandsåsen with surrounding area

served with goat´s cheese, beets, rosemary, garlic and red wine jus

OST FRÅN SÖDRA SVERIGE med säsongens tillbehör & knäcke
Cheese from the south of Sweden with the accompaniments of the season and crisp bread

Kaffe Karlsson

bakad mörk Valrhonachoklad med kaffeglass, drömtårta & apelsin

Coffee Karlsson

baked dark Valrhona chocolate with coffee ice-cream, chocolate roll and orange

795:-  med vinpaket  1245:-